Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kvartsfinal: Sverige-England

Svensk miss mot mäktig Maguire

193 cm Harry Maguire visade vägen för England. 179 cm Emil Forsberg försökte så gott det gick att sätta emot. – Jobbigt så klart, suckar mittfältaren efter slutet i Samara.

Harry Maguire trycker sig förbi Emil Forsberg och gör Englands ledningsmål.Bild: Thanassis Stavrakis
Svenskarna var klart medvetna om vilken utmaning som väntade i det starka engelska huvudspelet. Ändå gick det inte att hålla emot när Harry Maguire kunde trycka in 1–0 på Ashley Youngs läckra hörna i första halvlek.
Mot den mäktige Leicester-backen fanns plötsligt bara Sveriges Emil Forsberg – en av de kortare på plan.
Riktigt vad som skedde vet han inte.
– Jag vet inte. Det var inte jag som hade honom utan jag står med min man, Sterling, och sedan kommer han (Maguire) flygande in. Och han är 20 centimeter längre än mig så jag vet inte vad jag ska göra, säger Forsberg.
– Det var ett surt mål att få, även om vi har varit oerhört starka i defensiven också. Det var ett mål vi inte ville ha.
"En fantastisk resa" är ord som många använder om VM-insatsen – och det gör Emil Forsberg också.
– Vi har skapat en ganska magisk sommar för hela Sverige och haft fantastiska moment. Det tar vi med oss. Jag är stolt över att få uppleva detta. Sedan är det klart att det hade varit optimalt om jag hade gjort fyra mål och fem assist men jag är jätteglad över det jag har gjort, säger Forsberg i Samara.
Gå till toppen