Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

VM-spöket går igen för Brasilien

Krossade drömmar. Snöpligt och orättvist. Det var inga lyckliga rubriker i brasiliansk press efter VM-förlusten mot Belgien med 1–2.

Det gick inte den här gången. Heller. Neymar deppar efter förlusten mot Belgien.Bild: Eduardo Verdugo
Inte sedan 2002 har Brasilien nått medaljplats i VM. Och efter förlusten mot Belgien blir det ingen fortsättning den här gången heller. I brasilianska medier märks besvikelsen.
"Brasilien hade behövt en de Bruyne", skriver den gamle fotbollsveteranen Tostão i sin kolumn i Folha de Sao Paulo och syftar på Belgiens anfallare som i fint samarbete med Romelu Lukaku slog in 2-0 till Belgien.
"De flesta brasilianer lärde sig ingenting av Tysklands seger med 7–1", skriver O Estado de Sao Paulo. En smärtsam påminnelse om hur Brasilien i hemma-VM 2014 förnedrades totalt av Tyskland i semifinalen.
Flera tidningar konstaterar också att VM allt mer blivit en europeisk angelägenhet. Samtidigt som Brasilien spelades bort av Belgien förlorade Uruguay mot Frankrike. De sex lag som just nu är kvar i turneringen är alla europeiska.
"VM i Ryssland har förvandlats till Europacupen", skriver O Globo, "Europa är världsmästare för fjärde gången. Sydamerikas sista hopp, Brasilien, är utslaget av den fruktade belgiska generationen", konstaterar O Correio Brazilense.
Brasiliens förbundskapten Tite gör själv inga bortförklaringar, utan talar om belgarnas "effektivitet" – och om vilket härligt spel det trots allt var.
– Två lag med imponerande teknisk kvalitet. Med all den smärta jag känner... den som tycker om fotboll njöt av att se denna match! säger han till tidningen O Dia.
Gå till toppen