Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Peter Rugarn Kristdemokraterna Kävlinge

Valet 2018

Han vill se ett positivt skatteunderlag. Möt Kristdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– En av de viktigaste frågorna för Kävlinge kommun är en stadig positiv befolkningstillväxt som innebär ett positivt skatteunderlag, som i sin tur säkrar en fortsatt god utveckling av kommunens verksamheter och en stabil ekonomi.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att vara förtroendevald kommunpolitiker innebär att ta tillvara kommuninvånarnas intressen, i stora såväl som i små frågor. Detta genom att på ett positivt och ansvarsfullt sätt utöva politiskt inflytande och vara en engagerad politiker.
3

Varför blev du kristdemokrat?

–Jag läste för många år sedan flera partiers program. Det visade sig snart att Kristdemokraternas program och politik motsvarade min uppfattning och värdering i många viktiga samhällsfrågor. Det gör partiets program fortfarande.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Förmodligen ett annat borgerligt parti, med en tydlig sakpolitik. Utan att måla in mig i ett specifikt partipolitiskt hörn kan jag säga att jag inte hade valt ett vänsterparti i alla fall.

Snabba fakta om Peter Rugarn

Parti: Kristdemokraterna
Yrke: Konsult
Född: April 1952
Gå till sydsvenskan.se