Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Maria Küchen: Ett charmigt haltande program för lediga stunder

Jesper Waldersten

Konstnär

”Här inne får allt som haltar plats” säger konstnären Jesper Waldersten om sin ateljé. Den som känner till hans bilder vet att det stämmer. Även hans sommarprat rymmer det trevande och haltande och speglar ”Sommar”-programmets urkynne.
Det var Tage Danielsson som i slutet av femtiotalet tog initiativet till ”Sommar”, och ett stråk av Tages vänliga men inte oskyldiga underfundighet finns hos Jesper Waldersten. Förutom Ane Brun och Pink Floyd spelar han HasseåTage-numret där kristdemokraten Malte Lindeman vill förbjuda allt fult. Tankarna går till samtida debatter där anständighetsiver så lätt trumfar värnande om konstens frihet.
Förutom konstnär är Waldersten också poet, inte för att han har gett ut diktböcker, men hans underskruvade språk landar ofta i det oväntade. En och annan snäll plattityd finns onekligen också i hans flöde som just därför passar riktigt bra att höra i hängmattan, på bryggan, i det lediga.
Som blomblad i ljum vind landar hans ord om konst, barndom, skapande och kärlek. Några djupa spår lämnar inte programmet, och det är ju inte heller meningen. ”Vilket trevligt sommarprat!” tänker jag medan jag lyssnar, som den kulturkvinna i övre medelåldern jag är.
Gå till toppen