Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

När det susar i skogen

Vad händer med oss när vi hör suset från en gran eller skvalpet från en våg? Tobias Lund lyssnar till naturens egen vederkvickande musik och ger oss en historielektion i vår relation till trädens ljudvågor.

Bild: Petra villani
I södra Dalarna finns en liten myr som jag går till varje sommar. Chansen att hitta hjortron lockar mig och familjen dit. Men framför allt är där tyst. Åtminstone tills vi kommer, och stundvis även då. Eller tyst är där ju egentligen inte. Insekter surrar mellan tuvorna, fåglar småpratar i träden, och under och över alltihop går skogens sus i stilla vågor. Det är en högtidsstund att vara där när lugnet lägger sig. Så döm om min irritation när en mobiltelefon ringer eller ett flygplan brummar förbi! I Malmö Live är jag tolerant vad gäller störningar. Vid myren är det annorlunda.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen