Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nerman femma – Dahlgren leder STCC i halvtid

Robert Dahlgren i Seat toppar STCC i halvtid. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren
Robert Dahlgren toppar årets STCC-mästerskap i halvtid och har nu även vunnit en tävling i årets mästerskap. Dahlgren i Seat vann det första loppet på Falkenberg under söndagen och slutade på sjätte plats i det andra.
– Det var tufft, jag fick bekänna färg i dag. Jag gjorde en av mina sämsta starter, men lyckades ändå hålla från start till mål. Men jag fick jobba, säger Dahlgren till C More.
Årets sex första STCC-lopp har bjudit på lika många segrare. Söndagens andra lopp vanns av veteranen Mattias Andersson som tog karriärens femte STCC-seger, den första med Honda.
Johan Kristoffersson i Volkswagen jagade Andersson hårt, men fick punktering med fem varv till mål.
I mästerskapet körde Dahlgren in 38 poäng i helgen och leder på 111 poäng före de båda Volkswagen-förarna Andreas Wernersson, 80 och Johan Kristoffersson, 78 poäng.
De skånska hoppen stod återigen för fina prestationer. Jättetalangen Hugo Nerman kom femma i andra racet, där förra deltävlingens etta Tobias Brink slutade trea.
Femteplatsen var Hugo Nermans bästa placering hittills – han blev dessutom bäste junior.
– Vi hade inget missflyt genom racen, som vi haft lite tidigare. Allting stämde den här helgen. Banorna är lite annorlunda, den är kort och snabb med i princip bara högerkurvor. Det sliter enormt på däcken och många fick punktering, säger Hugo Nerman vars självförtroende stärks av placeringen.
– Det var väldigt kul, nu är det bara att ta med sig den goda känslan in i sommaruppehållet och bygga vidare på det här.
Gå till toppen