Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nerman femma – Dahlgren leder STCC i halvtid

Robert Dahlgren i Seat toppar STCC i halvtid. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren
Robert Dahlgren toppar årets STCC-mästerskap i halvtid och har nu även vunnit en tävling i årets mästerskap. Dahlgren i Seat vann det första loppet på Falkenberg under söndagen och slutade på sjätte plats i det andra.
– Det var tufft, jag fick bekänna färg i dag. Jag gjorde en av mina sämsta starter, men lyckades ändå hålla från start till mål. Men jag fick jobba, säger Dahlgren till C More.
Årets sex första STCC-lopp har bjudit på lika många segrare. Söndagens andra lopp vanns av veteranen Mattias Andersson som tog karriärens femte STCC-seger, den första med Honda.
Johan Kristoffersson i Volkswagen jagade Andersson hårt, men fick punktering med fem varv till mål.
I mästerskapet körde Dahlgren in 38 poäng i helgen och leder på 111 poäng före de båda Volkswagen-förarna Andreas Wernersson, 80 och Johan Kristoffersson, 78 poäng.
De skånska hoppen stod återigen för fina prestationer. Jättetalangen Hugo Nerman kom femma i andra racet, där förra deltävlingens etta Tobias Brink slutade trea.
Femteplatsen var Hugo Nermans bästa placering hittills – han blev dessutom bäste junior.
– Vi hade inget missflyt genom racen, som vi haft lite tidigare. Allting stämde den här helgen. Banorna är lite annorlunda, den är kort och snabb med i princip bara högerkurvor. Det sliter enormt på däcken och många fick punktering, säger Hugo Nerman vars självförtroende stärks av placeringen.
– Det var väldigt kul, nu är det bara att ta med sig den goda känslan in i sommaruppehållet och bygga vidare på det här.
Gå till toppen