Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Sara Ripa, Centerpartiet Svedala

För henne är tryggheten viktigast. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Den viktigaste frågan tror jag kommer vara tryggheten. Det är en fråga som berör fler och fler kommuner idag då man ser en minskad trygghet i många olika mätningar. I Svedala gjorde vi förra året åtgärder genom att anställa trygghetsvärdar. De har varit väldigt uppskattade av våra invånare, men även av våra grannkommuner. Vi ser att fler och fler väljer att göra samma satsning som vi har gjort.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna påverka. Man blir väldigt väl insatt i vad som händer i kommunen, vilket jag tycker är väldigt roligt. Nu jobbar jag som fritidspolitiker, men jag jobbar väldigt mycket med det, i princip dagligen. Jag får ofta träffa väldigt många nya människor och lära mig nya saker. Som politiker får man en helhetsbild av sin kommun, samtidigt som man kan vara med och tycka till och göra det bättre för både mig och våra invånare.
3

Varför blev du centerpartist?

– Min mamma var centerpartist, och redan som barn hjälpte jag henne med att dela ut valsedlar. Under högstadiet var jag aktiv som elevrådsordförande, vilket verkligen öppnade upp mina ögon för politiken. Centerpartiet har alltid varit det självklara partiet för mig med värderingar om småföretagande, närodlad politik och att hela Sverige ska leva. Man bryr sig om alla och anser att hela kommuner behövs, inte bara tätorter.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag ser inte att det finns något annat parti som passar utifrån min värderingar. Jag skulle helt enkelt inte kunna tillhöra något annat. Det är en väldigt svår fråga att svara på och jag har inget bättre svar än det tyvärr.

Snabba fakta om Sara Ripa

Parti: Centerpartiet
Yrke: Privatrådgivare
Född: Maj 1990
Gå till sydsvenskan.se