Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skottlossning vid lägenhetsrån på Östra Sorgenfri i natt

Flera rånare tog sig in i en lägenhet i på Östra Sorgenfri under natten och sköt med handeldvapen. ”Ingen är skottskadad men motivet till skjutningen är oklar i nuläget” säger Jerker Olson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Strax innan midnatt ryckte polisen ut på ett larm om skottlossning vid Östra Farmvägen.Bild: Patrick Persson
Polisen fick samtal om skottlossning vid 23:50 på måndagen. Uppringaren hade hört skottlossning i närheten av Östra Farmvägen i Malmö.
Polisen skickade flera patruller till platsen och spärrade av ett stort område. När polisen kom fram fanns flera personer, både män och kvinnor, i den lägenhet där skott kort tidigare avlossats. Man hittade flera hylsor och andra spår av skottlossningen. Skytten hade lämnat platsen innan polisen hann fram.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan kastade hyresgäster ägg mot den första polispatrullen från sina lägenheter. Uppgifterna är dock inte bekräftade av polisen.
– Det finns inga uppgifter någonstans om att det ska ha förekommit äggkastning, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.
Ingen person skadades vid skottlossningen.
– Någon har skjutit i lägenheten. Ingen är skottskadad men motivet till skjutningen är oklar i nuläget, säger Jerker Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Bild: Patrick Persson
– Det är flera personer som har en anknytning och logisk anledning till att vara i bostaden. Sedan ska flera personer ha trängt sig in där, fortsätter Jerker Olsson.
På tisdagen fanns ännu ingen misstänkt eller gripen för dådet. Tekniker och patruller med vapenhund arbetade med att undersöka brottsplatsen och området runtomkring.
– Jag kan bara säga att det var flera skott, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl hos polisen.
Sent på natten till tisdagen kunde polisen häva avspärrningen. Polisen utreder händelsen som grovt rån, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen