Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Låt pensionärer resa gratis redan från 65 år

Bild: Johan Pihlemark
Inför gratis bussresor för pensionärer från 65 år! Det borde gälla i alla kommuner och särskilt i Malmö kommun. Pensionärer ska inte behöva vänta tills de fyller 70 år för att få åka gratis på bussarna. Inte heller ska man behöva vänta till efter valet och tvingas rösta på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet för att denna reform ska genomföras! Om inte pensionärerna kan få åka gratis så borde de åtminstone få åka för halva priset mot uppvisande av leg! En enkel bussresa kostar 25 kronor eller 22,50 med jojokort. Om man ska uträtta något ärende och vill göra ett uppehåll på vägen så kan det lätt bli tre resor att betala för inklusive hemresan, och då blir kostnaden mellan 67 och 75 kronor vilket är orimligt mycket om man bara har en pension.
Det är alldeles för dyrt för oss som fortfarande arbetar och inte vill köpa ett månadskort.
Det är ju också viktigt ur hälsosynpunkt att pensionärer ska kunna komma ut i staden och inte bli sittandes i sina lägenheter. Alla kan ju faktiskt inte cykla eller köra bil.

Elisabeth Degergård

Presumtiv pensionär 2019
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen