Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mordet på Skolgatan överklagas – dömd 37-åring vill bli frikänd

Den 37-åring som dömdes till 13 års fängelse och utvisning för knivmordet på Södra Skolgatan har överklagat domen. Mannens advokat säger att han har "flera synpunkter" på domen.

37-åringen som döms för mordet på Södra Skolgatan nekar till brott och hävdar att han fått mordvapnet vid ett senare tillfälle.Bild: Patrick Persson
Det var den 28 maj 2017 som den hemlöse 45-åringen svårt knivskadad stapplade fram mot människor som satt på uteserveringarna på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget. En person försökte stoppa blodflödet men hans liv gick inte att rädda.
Flera månader senare, efter att 37-åringen gripits för andra brott, kunde han knytas till mordet efter att 45-åringens dna hittats på hans kniv.
Tingsrätten dömde 37-åringen till 13 år och tio månaders fängelse och utvisning för mordet, men också för sexuellt ofredande, olaga hot och för brott mot knivlagen.
Nu har mannens advokat, David Faxe, överklagat domen på flera punkter. 37-åringen vill bli helt frikänd för mordet men vänder sig också mot domarna om sexuellt ofredande och olaga hot.
– Det finns en hel del som vi har synpunkter på, men det är något som jag i dagsläget inte vill uttala mig om utan det tar jag när det blir dags för en hovrättsprövning, säger han.
37-åringen är sedan tidigare dömd för 33 brott, bland annat flera sex- och våldsbrott. Han har dömts till utvisning mer än en gång men hans tidigare hemland Kuwait vägrar ta emot honom eftersom han är statslös och alltså saknar kuwaitiskt medborgarskap.
Mannen anses vara farlig, så pass att kriminalvården av säkerhetsskäl ansåg att den rättspsykiatriska undersökningen inte som vanligt kunde genomföras i Göteborg. Istället utfördes den i Stockholm där han bedömdes vara frisk nog för att dömas till fängelse.
Läs mer: Tretton års fängelse och utvisning för knivmordet på Möllan
Läs mer: Åtal: Konflikt efter sexköp ledde till knivmord på Södra Skolgatan
Läs alla artiklar om: Knivskärningen vid Möllevångstorget
Gå till toppen