Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Persson återvänder till konkurrenten LB07

Utlandsproffset Hanna Persson återvänder till Malmö - men inte till Rosengård.
Hon är nämligen klar för den damallsvenska konkurrenten LB07.
– Det var ett självklart val, säger Persson.

161016 Rosengårds Marta Viera Da Silva byts ut och in kommer Hanna Persson under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Rosengård och Eskilstuna den 16 oktober 2016 i Malmö.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166Bild: @imageAuthorName CHRISTIAN ÖRNBERG
Vellingedottern Hanna Persson, 22, lämnade FC Rosengård för danska Brøndby förra sommaren. Nu har hennes kontrakt löpt ut och hon väljer då att återvända till damallsvenskan och Malmö.
– Det känns jättebra. Hon var och tränade med oss för ett par år sedan, men valde då att gå till Rosengård. Nu uppstod läget igen och vi tog det, säger LB07:s sportchef Johan Andersson och fortsätter:
– Hon är en väldigt offensiv spelare kommer passa in i vårt sätt att spela och tillföra lite speed som vi kanske har saknat.
Persson spelade ett dussin matcher för FC Rosengård i damallsvenskan innan flytten över sundet. Där blev hon bland annat dansk cupmästare.
22-åringen är nöjd med valet att gå till LB07.
– Jag har tittat på LB07 länge och känt att de har varit ett intressant alternativ och nu kom möjligheten och vi kunde hitta ett samarbete, så jag tycker det känns bra, säger Persson.
Vad kommer du bidra med i ditt nya lag?
– Jo, men att jag är löpstark och snabb och ger alltid 100 procent.
Att Vellingedottern nu kommer få möta sitt gamla lag i serien är något hon bara ser fram emot.
– Ja, det var självklart för mig att gå till LB nu. Det känns perfekt och det ska faktiskt bara bli kul att få möjligheten att spela mot Rosengård.
Gå till toppen