Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Södergatan 14 satsar på jazzkvällar

I våras stod det klart att krogveteranen Anders Risberg skulle ta över Södergatan 14 i Malmö. I juni slog restaurangen upp portarna på nytt och nu satsar Anders Risberg på att lansera Södergatan 14 som en jazzlokal. I veckan gästar de amerikanska jazzstjärnorna Jason Marsalis och Jerry Bergonzi.

Jerry Bergonzi och Jason Marsalis kommer till Södergatan 14:s jazzsatsning.Bild: Pressbild
I december förra året kunde Sydsvenskan rapportera att Malmökrogen Södergatan 14 hade gått i konkurs.
Under ett par månaders tid letade konkursförvaltaren efter någon som vill ta över verksamheten och under våren föll bitarna till sist på plats. Den tidigare driftsansvarige Anders Risberg tog över verksamheten med kockarna Henrik Larsen och Daniel Örndahl som ansvariga för köket.
Läs mer: Klart: De tar över Malmökrogen Södergatan 14
Den 21 maj öppnade Södergatan 14 i ny skrud. Borta var färskölstankarna i taket och nattklubbskonceptet. Istället ville Anders Risberg satsa på brasserie och lounge – med återkommande jazzkvällar på torsdagar.
Just nu är Copenhagen Jazz festival i full gång och Södergatan 14 passar på att utnyttja att jazzens världsstjärnor flockas på andra sidan Bron.
Onsdag den 11 juli gästas Södergatan 14 av Fredrik Kronkvist Quintet och Jason Marsalis på vibrafon och dagen efter hörs Jerry Bergonzi på saxofon.
– Vi håller på att etablera oss som en jazzlokal och i veckan har vi har två riktigt tunga världsartister på besök, säger Anders Risberg.
Målet är att jazztorsdagar ska bli ett stående inslag på Södergatan 14 och förhoppningsvis blir det även fler musikevenemang framöver.
– I höst kommer vi att satsa på musik andra kvällar också. Lördagarna tänker vi till exempel satsa mer på soul, säger Anders Risberg.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen