Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Anders Almgren, Socialdemokraterna Lund

Valet 2018

Han tycker att skola och utbildning är viktigt för Lund. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Lund i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är inte en lätt fråga att svara på, en kommun jobbar med otroligt många olika saker. Men om jag skulle välja en fråga som är viktig för Lund så är det skola och utbildning. Som kommun har vi ansvaret för barn från att de börjar förskolan till att de går ut gymnasiet, något som är ganska unikt i världen. Därför är det otroligt viktigt att vi ser till att alla får en rättvis och jämlik utbildning och en bra start i livet oavsett vilken bakgrund man kommer från.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Hela det demokratiska systemet är ju fantastiskt, att alla får tycka till oavsett bakgrund. Som aktiv politiker får du vara en del av det systemet och dessutom arbeta med en stor bredd av frågor, något som är spännande men som också innebär ett stort ansvar. Som politiker kan jag också vara med och påverka samhället i en riktning som jag tror på och se till att lämna något bra efter mig till kommande generationer.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag kommer inte från någon partiaktiv bakgrund och blev inte själv aktiv förrän i vuxen ålder. Men jag kommer från en familj med ett stort samhällsengagemang och det är något som jag har tagit med mig. Jag tror på rättvisa och jämlikhet oavsett bakgrund och att systematiskt kunna arbeta för att förbättra framtiden, och därför var Socialdemokraterna ett tydligt val för mig.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är svårt att säga, jag har aldrig haft tanken på något annat parti. Oavsett vilket parti jag skulle tillhöra är de stora utmaningarna i samhället rättvisa och jämlikhet och då har jag nog lättare att säga vad som står längst ifrån mig, vilket är Sverigedemokraterna och den kanten. Där känner jag mig inte hemma.

Snabba fakta om Anders Almgren

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Civilingenjör
Född: Mars 1968
Gå till sydsvenskan.se