Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: David Wittlock, Miljöpartiet Staffanstorp

Valet 2018

För honom är miljöarbetet viktigast. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Staffanstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Den absolut viktigaste frågan i Staffanstorp är miljöarbetet. Kommunen ligger väldigt efter på miljöområdet, vilket märks i att vi fortfarande inte har hushållsnära sopsortering och problem med vattenkvaliteten till exempel. Den typen av frågor är lågt prioriterade och det måste ändras.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man får inblick i osynliga processer. Mest för att man inte stöter på dom i sitt vanliga liv. Det händer spännande saker i planeringsarbetet som man sällan ser som invånare. Ett beslut föregås av många viktiga övervägande och tankar.
3

Varför blev du miljöpartist?

– Inför valet 2014 kände jag att jag gick runt med tankar som dom flesta i kommunen också hade ”varför vill inte Staffanstorp göra viktiga saker som känns självklara i andra kommuner?”, som till exempel sopsortering. Det fanns ett slags motstånd i Staffanstorp, de var stolta över att man gick mot strömmen. Matfrågan på skolorna gick mot centraliserade kök och det fanns ingen ambition att ha ekologisk eller närodlad mat. SD gick framåt och jag kunde inte stå vid sidan om längre.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Den är svår! Lokalt har vi mycket gemensamt med Socialdemokraterna, men vi har också saker gemensamt med till exempel Liberalerna och Centerpartiet. I lokala miljöfrågor som skyddet av jordbruksmarken ligger vi närmast Centerpartiet då de också lägger stort fokus på det. Men jag är nöjd med mitt val. Olika partier driver också olika typer av politik på riksnivå och lokalt, så det är svårt att säga.
5

Snabba fakta om David Wittlock

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Marknadsföringskonsult
Född: Juni 1974
Gå till sydsvenskan.se