Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Linda Allansson Wester, Moderaterna Svedala

Valet 2018

Hon vill behålla Svedalas identitet. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att få växa med de fördelar som det innebär att växa. Att få bibehålla vår identitet som en lugn, vacker och trygg kommun för familjer. Det är också viktigt att ha koll på ekonomin så vi kan fortsätta ha en bra skola och bra kvalitet i äldreomsorgen.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få träffa människor och att i det mötet få fånga upp möjligheter till förändringar och förbättringar. Trygghetsvärdarna som vi har i kommunen sedan ett år tillbaka är ett bra, konkret, exempel på det.
3

Varför blev du moderat?

– I Moderaterna finns min ideologiska hemvist och även starka kvinnliga förebilder. Jag ville ha möjligheten att påverka min egen framtid. De faktorer som jag tycker är viktiga hittar jag i Moderaterna. Jag vill ha ett lugnt, tryggt, starkt och välfungerande samhälle.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Kan inte glasklart se något annat parti. Jag kan hitta delar i Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna som attraherar mig men det är i Moderaterna som jag hittar helheten. Det är den här nyansen av blått som är jag, och inte bara för att det är samma som MFF!

Snabba fakta om Linda Allansson Wester

Parti: Moderaterna
Yrke: Kommunalråd
Född: Oktober 1972
Gå till sydsvenskan.se