Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Lisa Bäck, Socialdemokraterna Lomma

Hon vill få ordning på kommunens vård och omsorg. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Lomma i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– För oss socialdemokrater är det viktigt att få ordning på kommunens vård och omsorg som är av undermålig kvalitet just nu. Lomma kommun brukar få mycket höga betyg i de flesta mätningar, men enligt Socialstyrelsens ”Öppna jämförelser” ligger vård- och omsorgskvaliteten på en bottennivå jämfört med övriga kommuner. Vi får också löpande klagomål från kommuninvånarna, så nu måste vi ta över ansvaret och driva vården och omsorgen i egen regi. Vi socialdemokrater vill också satsa på förskolan och skolan för att bibehålla en hög kvalitet och avsätta medel och resurser så att infrastrukturen klarar den starka tillväxt som sker i kommunen.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att kunna påverka och se till att utvecklingen går i rätt riktning. Jag har varit kommunpolitiker i många år och detta är min andra mandatperiod i Lomma kommun. Jag trivs utmärkt som lokalpolitiker och har inget intresse av att engagera mig i rikspolitiken. Där gäller helt andra spelregler som inte passar mig. Dessutom innebär det att man kommer alldeles för långt från de människor som berörs av politiken.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag blev socialdemokrat eftersom jag tror på ett solidariskt och jämlikt samhälle. Jag kommer från ett arbetarhem men växte upp Danderyd. Det fick mig att inse hur värdefullt det är att alla ges samma möjligheter, oavsett bakgrund. Jag är så tacksam för att jag fått möjlighet att skaffa mig en bra utbildning och hoppas att barn och ungdomar ska ha lika goda möjligheter som jag även i framtiden.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag skulle inte kunna tillhöra något annat parti. På lokal nivå finns det ju en mängd enfrågepartier, men de brukar inte bli långlivade. Det går inte att ta politiskt ansvar i en kommun om man inte har en helhetsbild och ordentligt förankrade värderingar.

Snabba fakta om Lisa Bäck

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Oppositionsråd
Född: Oktober 1953
Gå till sydsvenskan.se