Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Stina Larsson, Centerpartiet Kävlinge

Valet 2018

Hon vill förenkla vardagen för pendlare. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det viktigaste för Centerpartiet i Kävlinge är att driva frågor om miljö och klimat. Det området prioriteras högst på vår agenda. Vi behöver konkretisera det som är aktuellt här, exempelvis att förenkla för pendlare. Många åker tåg, buss och cyklar och det ska bli ännu enklare att göra genom införande av pendlarparkering och utvecklade cykelvägar och bussförbindelser.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få vara med och påverka. Påverka den vardagliga utvecklingen och att konkret få se förändringar. Som kommunpolitiker ser man ett behov, exempelvis att det behövs fler idrottshallar och sedan får man vara med och driva igenom förändringen.
3

Varför blev du centerpartist?

– Från början handlade det om miljöfrågorna. Kopplat till att det är ett borgerligt parti och man tror på företagen. Det är företagen som skapar jobb. De senaste åren har även humanism och medmänsklighet blivit viktigare och där har Centerpartiet bekräftat att de går att lita på.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag skulle inte varit engagerad i något annat men om jag tvingas välja blir det Moderaterna. Vi har ett bra samarbete i kommunen.

Snabba fakta om Stina Larsson

Parti: Centerpartiet
Yrke: Företagare
Född: Augusti 1977
Gå till sydsvenskan.se