Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bäste svensk i Falsterbo Hunting: ”Förjävligt”

Huntingen hade det kanske det bästa startfältet i historien. Då misslyckades både de lokala och de svenska favoriterna – och fick se sig slagna av den enda utländska hopparen.

Vinnaren i Falsterbo Hunting, danskan Vicky Mathisen när hon hoppade över vattenhindret.Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbrån
I Falsterbo Hunting red ryttarna i en bana bestående av både banhoppningshinder och fasta terränghinder. Hästarna hoppade ut och in från arenan under vad som kommit att ett bli en stor publikfavorit under Falsterboveckan. Snabbast och med minst fel skulle ta hem första priset - och det såg på förhand ut att bli en tuff strid om vinsten.
Under onsdagen var startfältet nämligen rejält stjärnspäckat. Fyra VM-aktuella ryttare i skulle delta i form av Anna Freskgård, Hanna Berg, Malin Josefsson och Niklas Lindbäck. Även den fyrfaldige vinnaren av Huntingen Sandra Gustafsson och den förre landslagsryttare i fälttävlan, Tobias Grönberg ställde upp i tävlingen.
Den lokala hoppen Niklas Lindbäck och Tobias Grönberg rev dock båda redan i första vändan inne på hopparenan och räknades snabbt ut ur tävlingen.
Men det var en svensk ryttare som lyckades under onsdagskvällen. William Nilsson Fryer, som startat tvåa i tävlingen. Han hoppade felfritt genom hela banan på sin häst Balotellioch avslutade efter målgång med att ställa sig upp i sadeln och fälla ut armarna som vingar.
– Jag trodde absolut inte att jag kunde vinna i dag. Jag ville bara kolla om jag kunde rida snabbt och säkert, sa han.
Tyvärr fick han och samtliga svenska hoppare se sig besegrade av fjolårsvinnaren och enda utländska deltagaren Vicky Mathisen från Danmark, när hon gick i mål som sista tävlande.
– Min häst hoppar dit jag säger att han ska. Genom eld, restauranger och väggar. Jag kom hit för att vinna och gjorde det, sa Mathisen.
– Det var jäkla kul det här. Men att halva landslaget red i dag och ändå slog Danmark oss, det är ju förjävligt, sa Nilsson Fryer och skrattade.
Gå till toppen