Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Blött firande när VM-hjälten kom hem till Helsingborg

Hundratals helsingborgare trotsade regnskurarna och hyllade Påarps-sonen Andreas Granqvist när han kom hem från VM-äventyret i Ryssland.

I centrum gick Andreas Granqvist fram och hyllades av Helsingborgarna nedanför Terrasstrapporna.Bild: Tom Wall
Det var tätt mellan paraplyerna nedanför Terrasstrapporna under onsdagskvällen då staden välkomnade fotbollslandslagets kapten Andreas Granqvist efter turneringen i Ryssland där Sverige tog sig vidare från åttondelsfinal. I kvartsfinalen blev England dock för starkt och Sverige åkte ur turneringen.
Trots regnet var det ingen tvekan om att det var varma känslor som mötte Andreas Granqvist när han återvände hem till Helsingborg.Bild: Tom Wall
Men att Sveriges besök i Ryssland ändå får betraktas som framgångsrikt vittnade de hundratals helsingborgare som mött upp nedanför Terrasstrapporna om.
I hällande regn kom Andreas Granqvist nedför trapporna och jublet steg genom det tillfälliga gråvädret.
Hyllningarna följde slag i slag trots att programmet stympades av det faktum att vätan slog ut elen och därmed en del av ljudanläggningen.
Men det blev ändå ett ”välkommen hem till Helsingborg” framfört av kommunfullmäktiges ordförande Mats Sander (M), ett ”välkommen hem till HIF” av ordföranden Christer Azelius och ett ”skönt att vara hemma igen” av huvudpersonen Andreas Granqvist.
Alla rätt nöjda således med att landslagets lagkaptenen nu tar plats i Helsingborgs IF efter flera års spel i sydryska Krasnodar.
– Det är fantastiskt att vara hemma och att så mycket folk kommer hit och hälsar mig välkommen, säger Andreas Granqvist.
En insamling till en blomma blev till ett hjälpprojekt för dem som har det tufft.Bild: Tom Wall
Det faktum att hans fru, Sofie Granqvist, födde parets andra barn under tiden som Andreas Granqvist spelade VM fick också en plats under hyllningarna. Orsaken var att supportern Niklas Nordén tyckte att man skulle skramla till en blomma åt Sofie Granqvist. Det tyckte uppenbarligen fler för under hyllningen kunde inte mindre än 30 000 kronor lämnas över till Helsingborgs socialförvaltning till ett projekt som ska hjälpa en del av dem som har det svårt i kommunen.
Strax före klockan 19 avslutades det, på grund av regnet, delvis improviserade firandet vid Terrasstrapporna. Helsingborg hade officiellt fått hem Andreas Granqvist som nu har ett nytt mål med sitt fotbollsspelande.
– Nu ska vi ha upp HIF i allsvenskan igen, säger Andreas Granqvist.
Gå till toppen