Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bröllopsfotograf ingrep mot barnäktenskap

En turkisk bröllopsfotograf ingrep för att hindra ett barnäktenskap. Observera att bilden är en genrebild.Bild: Martina Holmberg/TT
En turkisk fotograf hyllas sedan han ingripit under ett bröllop mellan en man och en 15-årig flicka. Fotografen, som anlitats för att ta bröllopsbilder, hamnade i slagsmål med brudgummen sedan han försökt hindra bröllopet, och knäckte brudgummens näsa, rapporterar tidningen Hurriyet.
– Han bör hyllas som en hjälte, vi behöver fler sådana människor, säger Yasmeen Hassan som är ledare för kampanjgruppen Equality Now.
Hon tillägger att hon hoppas att myndigheterna uppmärksammar händelsen och åtalar brudgummen.
På sin Facebooksida skriver fotografen Onur Albayrak "Barnbrud är också övergrepp mot barn", och får stöd från många människor som är oroliga för att antalet barnäktenskap i landet ökar. Flyktingströmmen från Syrien anges av organisationer mot barnäktenskap som en av orsakerna.
Enligt turkisk lag går åldersgränsen för äktenskap vid 18 år. Statistik från FN-organet Unicef visar att Turkiet har det högsta antalet barnäktenskap i Europa.
Gå till toppen