Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Brand på skola i Lund inatt

Natten mot onsdag uppstod en brand på Stenröseskolan på Gunnesbo i Lund. Räddningstjänsten arbetade intensivt med branden som bekräftades släckt vid 05.30.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 01.30 från en väktare. En del av fasaden på Stenröseskolan, som ligger intill Gunnesboskolan på Stenåldersvägen, hade börjat brinna.
När brandstyrkan från Lund kom fram brann det ordentligt i en vägg och delar av taket på modulbyggnaderna. Rökdykare med slangledningar sattes in för släckning och förstärkning av skärsläckare begärdes till platsen.
Bild: Patrick Persson
Efter ca 20 minuter hade Lundastyrkan släckt ner branden på utsidan. När räddningsenheter från Lund, Lomma och Malmö kom fram kunde dessa sättas in för att stoppa och släcka branden i mellantaket.
Vid 02-tiden var branden under kontroll och eftersläckning kunde påbörjas.
Läs mer: Polisen söker lokal mordbrännare
En del av taket och ytterväggen fick brytas upp för att man skulle komma åt att efter släcka. Vad som orsakat nattens brand är oklart med andra skolor i Lund har den senaste tiden drabbats av flera anlagda bränder.
Vid 05.30 bekräftade Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänst syd, att branden var helt släckt och att man håller på att säkerställa att branden inte spridit sig vidare.
Polisen har upprättat en anmälan men rubriceringen är okänd i nuläget.
Rättelse: I en första version skrevs det i artikeln att branden var på Gunnesboskolan. Detta är nu bekräftat och korrigerat till Stenröseskolan.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Skolbränder i Lund
Gå till toppen