Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man död efter drunkningslarm i Malmö

En man har bekräftats död efter att ha tagits upp ur vattnet i kanalen i centrala Malmö. Han hittades av dykare i en räddningsinsats på onsdagskvällen.

Räddningstjänstens dykare på plats vid kanalen under räddningsinsatsen.Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades till kanalen i centrala Malmö vid 20-tiden på onsdagen, efter att ha larmats om en misstänkt drunkning.
– En uppringare hade bevittnat en person som sjunkit ner under ytan, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänst Syd.
Efter en större räddningsinsats hittade räddningstjänstens dykare en man som togs upp ur vattnet. Han visade inga livstecken och fördes till sjukhus med ambulans. Senare på kvällen bekräftade polisen att mannen var död.
På torsdagsmorgonen hade den drunknade mannen fortfarande inte kunnat identifieras.
– Vi vet fortfarande inte vad som har hänt och därför kan vi inte utesluta brott, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.
Händelsen utreds som vållande till annans död. Under torsdagen meddelade polisen att mannen identifierats och att anhöriga har underrättats.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen