Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Räddningsinsatsen i Thailand kan bli film

Fotbollslaget som räddades ur en thailändsk grotta har berört stora delar av världen. Nu kan händelsen bli film.

Det thailändska pojkfotbollslaget som räddades av dykare från en översvämmad grotta kan bli film. Arkivbild.Bild: Royal Thai Navy/AP/TT
Rapporteringen om dykarna som räddade ett thailändskt pojkfotbollslag från en översvämmad grotta har fått världen att bita på naglarna. Historien är så fängslande att den anses kunna hamna på vita duken. Bara något dygn efter att den sista av de tolv barnen och deras tränare räddades har flera personer redan uttalat sig om möjligheterna att göra spelfilm av berättelsen.
Ett liknande scenario utspelades för åtta år sedan, då 33 chilenska gruvarbetare räddades från underjorden. Den händelsen utmynnade senare i filmen "The 33", med Antonio Banderas i huvudrollen.
Producenten Mike Medavoy påpekar att båda räddningsaktionerna innehåller ett mänskligt mod. Han menar att Thailands-händelsen lär bli film eller tv-serie förr eller senare, eftersom det är "en fantastisk historia".
Samtidigt har filmstudion Pure Flix redan intervjuat några av räddningsarbetarna för en potentiell produktion.
– Jag tycker att det finns en världsomspännande dragningskraft som jag tror kommer inspirera miljoner runt klotet, säger studions grundare Michael Scott.
Gå till toppen