Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Så hälsades Crystal Palaces spelare välkomna till ”varden”

Premierleaguespelarna fick snabbt veta vilken match som gällde i Malmö.

Som bekant är gamle MFF-tränaren Roy Hodgson är i stan med sitt Premier League-gäng Crystal Palace. De bor centralt vid ”Triangelen”.
Så när de ville koppla av en stund behövde de inte ens plocka fram "cykelen" till det gamla klassiska vattenhålet Sir Toby's. Det var bara runt hörnet.
Läs också Roy tillbaka på gammal mark med Palace: "Fantastiskt att vara här"
Läs också Roy Hodgson: ”Tror att England vinner ikväll”
Där bänkade sig ett gäng spelare för att se VM-semifinalen Frankrike-Belgien. Med hjälp av vår medarbetare Johan Åkesson kunde vi identifiera några av dem. Killen som står upp i svart t-shirt är Wayne Hennessey (målvakt). I soffan i blått sitter Joel Ward. Bredvid honom till höger Scott Dann och James McArthur.
Bild: Lars Engvall
I all stillhet njöd de av VM-fotbollen och en öl eller cider (inte mer!).
Men så blev deras VM-tittande abrupt avbrutet.
Klockan blev 20.45 och alla tv-apparater ställdes om.
Plötsligt insåg Palacespelarna att de tittade på Champions League, kvalomgång ett, Drita-Malmö FF.
"Haur du sitt Malmö, haur du sitt varden". Typ.
Malmö FF står alltid på schemat när det är match. Den stora och lite mognare supportergruppen Øltras har "Tobban" som stamställe och därmed var det självklart att det blev kanalbyte. Första halvlek av VM-semifinalen var liksom bara förmatch.
Enligt uppgift avlägsnade sig de engelska storspelarna tämligen snabbt och sökte sig förmodligen tillbaka till den stora världen. Till Frankrike-Belgien. På något hotellrum.
Men i kväll kan de nog vara lugna. England-Kroatien lär rulla inte bara där utan på de flesta av stadens pubar.
Gå till toppen