Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

AIK inledde EL-kvalet med seger

Det satt relativt långt inne. Men med en forcering i den andra halvleken kunde AIK till slut få hål på den 16-årige målvakten i Shamrock Rovers och gå segrande med 1–0 ur den första matchen i Europa League-kvalet.

Daniel Sundgren blev matchvinnare för AIK med matchens enda mål.Bild: Andreas Hillergren / TT
Det var långt ifrån något skönspel från AIK i den första halvleken borta mot irländska Shamrock Rovers i den första kvalomgången till Europa League.
Hemmalaget, och framför allt den blott 16-årige målvakten Gavin Bazunu, stod emot bra och länge såg det ut som om det skulle bli mållöst i Dublin.
Men AIK tryckte på allt intensivare i den andra halvleken och i matchminut 74 snurrade AIK upp irländarna med ett fint anfall. Henok Goitom tog emot bollen felvänd en bit utanför straffområdet och spelade vidare till Tarik Elyounossi som i sin tur frispelade Daniel Sundgren som kom i djupled och kunde placera in 1–0.
Stockholmslaget har därmed ett bra utgångsläge inför returen som spelas på Friends arena om en vecka.
Om AIK går vidare till den andra kvalomgången i Europa League väntar vinnaren mellan Cliftonville FC och FC Nordsjælland.
Gå till toppen