Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Byggde om bil för att smuggla cannabis – avslöjades på Öresundsbron

Trots en ambitiös ombyggnad av sin bil avslöjades två män av tullen när de försökte passera Öresundsbron med 62 kilo cannabis. Nu åtalas de för grov narkotikasmuggling.

En av gömmorna i bilen hittades inne i sidopanelen i en av dörrarna.Bild: Tullverket
Måndagen den 15 januari togs två män i en Mercedes åt sidan av en tulltjänsteman på Lernacken vd Öresundsbron. När en narkotikahund närmade sig bilen reagerade den direkt.
Men det skulle visa sig att det inte var helt lätt att komma åt de olika narkotikagömmorna i fordonet. Bilen hade modifierats på flera ställen, bland annat hade ett gömt utrymme skapats inne i bilen med hjälp av plåt som förseglats med plastic padding och täckts med asfaltsmatta för att skapa ett utseende liknande bilens originalutförande.
En tulltjänsteman bedömer att det enda sättet att komma åt ett av utrymmena var genom att monterade bort ett säte och skära ut ett hål i plåten.
När rättegången vid Malmö tingsrätt närmar sig står det dock klart det plockades ut 62 kilo cannabis från bilens olika lönnfack och att de två männen är misstänka för grov narkotikasmuggling.
Gå till toppen