Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mapillary

Han lämnar Apple i San Francisco för jobb i Skåne – och andra på nya jobb

Mapillary rekryterear Till Quack från Apple. Anders Norman är ny styrelseordförande för Innovation Skåne, han får sällskap av Charlotta Johnsson i styrelsen. Håkan Rosqvist är ny vd för Sustainable Business Hub Scandinavia. Och Magnus Noord är ny vd för Proad.

Till Quack och Anders Norman.Bild: Mapillary/Innovation Skåne
Mapillary utvecklar en karttjänst som kan jämföras med Google Streetview. Skillnaden är att vem som helst kan skapa och dela bilder i systemet.
Läs mer: Malmöbolag tar in 125 miljoner kronor från fordonsjättar
På bolaget är de mycket stolta över sin nya produktchef Till Quack, och beskriver honom som veteran inom artificiellt intelligens och en av världens första bildanalyspionjärer. Han har, innan han arbetade på Apple, byggt och sålt ett bildanalysbolag till telekomjätten Qualcomm.
Själv kommenterar Till Quack sin flytt så här:
– Jag har följt Mapillary nära i flera år och jag älskar att se hur teamet tillämpar datorsyn för att lösa problem kring kartor som påverkar alla från lokala samhällen till bilindustrin. Kartor förändras ständigt och alla, inklusive några av världens största spelare, kämpar för att hålla dem korrekta och uppdaterade över hela världen. Det är där Mapillary kommer in.
Anders Norman var tidigare vd för Almi Skåne. Nu har han valts till ny styrelseordförande för det regionala innovationsbolaget Innovation Skåne. Charlotta Johnsson, vicerektor för samverkan och innovation på LTH, har valts till ny styrelseledamot. Hon har även samarbetat med UC Berkeley kring innovation och entreprenörskap.
Anders Norman har haft olika chefspositioner i bank- och finanssektorn. Under åren 2009-2012 var Anders styrelseledamot i Teknopol, ett av tre bolag som gick samman för att bilda Innovation Skåne.
– Jag har sett hur bolaget utvecklats och stärkt sin position vad gäller att bedriva innovationsarbete både i näringslivet och i offentlig sektor. Jag ser mycket fram emot att ta över ordförandeskapet i Innovation Skåne och hoppas kunna bidra till fortsatt förankring i hela regionen, kommentarer Anders Norman i ett pressmeddelande.
Håkan Rosqvist är ny vd för Sustainable Business Hub Scandinavia från och med 9 juli. Han har sedan i slutet av maj varit tillförordnad vd och är sedan tidigare i vår också processledare för det tioåriga Vinnväxtinitiativet Urban Magma.
– Jag ser särskilt fram emot att stärka samarbetet mellan Sustainable Business Hub och akademin. Som aktiv forskare är det en extra krydda för mig, kommenterar Håkan Rosqvist.
Malmöföretaget Proad som arbetar med digital annonsering har under försommaren anställt Magnus Noord som ny vd. Magnus kommer senast från en tjänst som marknadsansvarig på Arredo AB (moderbolag till Lindströms och Golvpoolen).
Läs mer: Digitalt säljbolag i satsning på influencer marketing
– Att få hjälpa företag och kunder att synas digitalt är något jag brinner för. När jag fick förfrågan om att bli vd för Proad, behövde jag inte fundera länge. Det är en väldigt spännande dynamisk arbetsplats med en profil som ligger helt rätt i tiden, kommenterar Magnus Noord i ett pressmeddelande.
Gå till toppen