Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Pantern har fått sitt flyttdatum spikat i kalendern

Pantern har fått ett återinflyttningsdatum till Isstadion.
– Vi är garanterad en matchdag den 6 januari på Isstadion [mot Västervik], säger Jens Israelsson, klubbdirektör i Pantern.

Isstadion i Malmö.Bild: ANDERS BJURÖ
Sydsvenskan har tidigare berättat att Rosengårds ishall blir den huvudsakliga spelplatsen för Pantern under hösten då Isstadion renoveras.
– Det är spikat nu, men vi är inne och tittar på detaljschemat, så att det passar för hockeyn i Malmöregionen. Det kommer att bli vissa korrigeringar när det gäller våra matchdagar, som vi går igenom med Redhawks [som har sin ungdomsverksamhet på Rosengård], säger Jens Israelsson.
Är Malmö arena inget alternativ?
– Först och främst måste vi få ihop schemat på Rosengård. Får vi inte det måste vi titta på andra lösningar. Finansiellt sett är Malmö arena egentligen inget alternativ, men vi måste spela någonstans, säger Jens Israelsson.
Panterns A-lag ska emellertid inte träna på Rosengårds ishall. Istället blir det en temporär flytt tillbaka till rötterna för Malmöklubben.
– Kirsebergs ishall blir vår bas för A-laget under hösten, säger Jens Israelsson.
På ungdomssidan ser det ut att bli ett samarbete mellan Pantern och Limhamn, det ska gälla för lagen under U16.
– Dels för att få ihop fulla lag, dels för att skapa istider, säger Jens Israelsson.
Gå till toppen