Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Paul Simon släpper nytt – under avskedsturnén

Paul Simon släpper nytt album. Arkivbild.Bild: Junge, Heiko
Musikikonen Paul Simon avrundar som bäst sin långa musikkarriär med turnén "Farewell Tour". Men helt klar med musiken är han inte.
Nu avslöjar ena halvan av Simon & Garfunkel att han under slutet av turnén släpper sitt 14:e studioalbum som soloartist, rapporterar Billboard. Albumet, som får titeln "In the blue light", består av tio spår och ges ut den 7 september.
Plattan är ett hopkok av låtar Paul Simon tidigare skrivit – och ratat.
"Det är en ovanligt att en artist får möjligheten att återvända till tidigare verk och göra om dem – att modifiera, till och med fullständigt ändra delar i originalet. Jag hoppas att lyssnarna upplever de här versionerna av de gamla låtarna som uppfriskande, som ett nytt skikt färg på väggarna till ett gammalt familjehem", säger Paul Simon i ett pressmeddelande.
Artisten avslutar karriären på hemmaplan med en avskedskonsert i Flushing Meadows Corona Park i Queens – ett stenkast från Paul Simons barndomshem i New York.
Gå till toppen