Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-talangen om flytten: ”Detta var rätt beslut”

Rostov presenterade mittbacken Dennis Hadzikadunic under torsdagen.
– Jag har alltid drömt om att spela utomlands och tillsammans med min familj kände jag att detta var rätt beslut, säger han till mff.se

Trelleborgs Dennis Hadzikadunic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Trelleborg och Örebro den 13 april 2018 i Trelleborg.Bild: PETTER ARVIDSON
Sydsvenskan rapporterade tidigare i veckan om det stora intresset för MFF-försvararen Dennis Hadzikadunic. Under torsdagen presenterade den ryska klubben FC Rostov honom som deras senaste nyförvärv.
– Dennis är en lugn och trygg kille som har haft en bra utveckling i Trelleborg med regelbunden speltid i Allsvenskan. Genom åren har vi varit duktiga i MFF på att fostra mittbackar och det är Dennis ytterligare ett exempel på. Nu ville han spela fotboll utomlands och vi har haft en bra dialog med Trelleborg som varit samarbetsvilliga i övergången, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till mff.se.
Hadzikadunic lånades ut från MFF till TFF till den här allsvenska säsongen och har spelat tio matcher för TFF. Mittbacken skrev A-lagskontrakt med MFF 2017 och hade alltjämt 18 månader kvar på sitt kontrakt med Malmö FF men lämnar nu Sverige för en summa som enligt uppgifter sägs ligga på upp emot tio miljoner kronor.
20-åringen har skrivit på ett femårskontrakt med FC Rostov. Klubben slutade på elfte plats i ryska Premier League förra säsongen.
– Malmö är min stad och jag har bott här hela mitt liv. I MFF har jag fått min grundutbildning och jag är tacksam till alla tränare och lagkamrater jag haft genom åren. I framtiden återvänder jag gärna till min födelseort. Jag har alltid drömt om att spela utomlands och tillsammans med min familj kände jag att detta var rätt beslut, säger Dennis Hadzikadunic.
FC Rostov har presenterat MFF:s mittbackstalang Dennis Hadzikadunic.Bild: http://www.fc-rostov.ru/press/news/11768
Läs alla artiklar om: MFF:s sommarfönster
Gå till toppen