Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förbundskaptenen: "Utan nollor hoppar de inte VM"

Han är en av fyra som ska hoppa nationshoppningen för Sverige i Falsterbo. Lyckas han kan det innebära en biljett till VM.
– Jag hoppar jättegärna ett VM, säger Douglas Lindelöw.

Douglas Lindelöw när han tävlade med sin häst Zacramento i Falsterbo Horse show förra året.
Hörbyhopparen Douglas Lindelöw, 27, har hittills inte deltagit i nationshoppningen under den gångna säsongen. Anledningen stavas VM.
– Det är bara Zackramento, av mina hästar, som hoppar på den nivå och då gäller det att prioritera, så att han är i form till VM, säger Lindelöw.
Än är det dock inte klart vilka som ska åka med till Tryon, USA och representera Sverige i hoppningen.
– Ja, hoppar de inte dubbelnolla, så får de inte åka med, säger hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona och skrattar.
– Nej, men skämt åsido. Ingen enskild tävling eller prestation är så viktig att den gör att ingen får åka med om den misslyckas här. Men det är klart att alla vill prestera på hemmaplan och kan de visa att de kan prestera under press här är det en fördel.
Är detta ditt tunga artilleri som du ställer upp med?
Klart att dessa fem är högaktuella för VM. De har alla presterat bra under året. Visst finns det intressanta hästar som är på väg upp, men jag har sagt från första stund att erfarenhet väger tungt i VM-truppen.
Douglas Lindelöw gör nu sin femte nationshoppning i Falsterbo. Förra gången rev han på sista hindret. Med andra ord lyckades han inte leverera en nolla då.
– Det var extra surt att jag rev på sista, jag får försöka undvika det den här gången. Zacramento är ödmjuk och river han blir han väldigt introvert och vill försöka ändra på något han också.
I år är schemat ändrats i Falsterbo och nationshoppningen genomförs därför efter den individuella Grand prix-tävlingen, som 27-åringen också ska hoppa tillsammans med Zacramento.
– Jag föredrar det gamla tidsschemat, men det är huvudsponsorn som styrt och då får man anpassa sig efter det.
Hittills har det svenska laget inte lyckats placera sig tillräckligt högt upp i nationstävlingarna, för att kunna avancera till finalen i Barcelona. Därför har de press på sig att leverera under söndagens nationshoppning.
– Det är egentligen nollor som gäller på varje tävling, det är ingen skillnad, säger Lindelöw.
Vad är dina chanser att ta en VM-plats?
– Jag har sagt hela tiden att jag jättegärna rider VM, så nu gäller det att bibehålla samma form.
Hopplaget består även av Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Fredrik Jönsson.
Gå till toppen