Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ann-Kristin Drevnor, Miljöpartiet Kävlinge

Hon vill att alla ska kunna leva i en giftfri miljö. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi vill med vår politik visa hur vi i Kävlinge bygger ett långsiktigt hållbart samhälle som är bra både för miljö och människor. Frågor om miljö och klimat, trafikplanering och infrastruktur, trygghet, bostäder, utbildning, vård och kultur och fritid ska genomsyra alla delar i vår kommun.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Fördelarna med att vara politiker är att jag får vara med och påverka i frågor som jag brinner för. Mitt engagemang i Miljöpartiet de gröna Kävlinge startade med att jag lämnade in ett e-förslag om en giftfri förskola för cirka tre år sedan. Med tanke på de miljöutmaningar vi står inför vill jag med mitt politiska engagemang bidra med min kunskap, mitt driv och mina miljömedvetna val.
3

Varför blev du miljöpartist?

– De frågor jag brinner extra mycket för är giftfri miljö, ekologisk mat och hållbar ekonomi. Jag vill att vår miljö ska vara så giftfri som det går och att vi inte ska behöva oroa oss för att vi får i oss ämnen som kan skada oss på kort eller lång sikt. En del i att skapa en giftfri miljö handlar om ekologisk mat som också ger en rikare natur, gladare djur och en levande landsbygd. En hållbar ekonomi kan vi skapa genom att använda våra resurser effektivt och minska varje persons resursanvändning.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Den politik som Miljöpartiet driver stämmer bäst överens med mina värderingar men om jag inte var miljöpartist skulle jag kanske ha valt att tillhöra Centerpartiet. Även de driver frågor i den riktning som jag tycker att vi ska gå.

Snabba fakta om Ann-Kristin Drevnor

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Förskollärare
Född: Mars 1976
Gå till sydsvenskan.se