Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Camilla Mårtensen Liberalerna Kävlinge

Hon brinner för att alla ska kunna uppfylla sina drömmar och mål. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Skolan! Skolan är den enskilt viktigaste platsen för att en människa ska kunna nå sina mål och drömmar. Därför är skolan viktigast både för individen och helheten. Där står vi inför en utmaning med att hjälpa de som faller utanför den stora massan. Vi behöver bli bättre på att ordna särskilt stöd för de som har svårt att nå målen i skolan men vi behöver även bli bättre på att stimulera de individer som med lätthet uppnår målen.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är mötet med människor. Jag lär mig otroligt mycket om så många olika saker. Det är en ynnest att få vara med och se utveckling både hos individen och hos samhället i stort.
3

Varför blev du liberal?

– Det grundar sig i min egen livsresa. Jag var en av dem som fick möjlighet att forma mitt eget liv tack vare en skolgång som gav mig de verktyg jag behövde. Jag fick möjlighet att förverkliga mig själv genom att starta eget företag redan som 18-åring. Via det fick jag själv se att det faktiskt är företagen som skapar vår välfärd. Vi ska finnas där och fånga de som faller men inte stoppa de som kan flyga själva och där är den liberala ideologin överlägsen alla andra ideologier. Den är överlägsen de som sätter kollektivet först och den är överlägsen de som sätter nationen först.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det parti som ligger närmast oss är Centerpartiet. Jag delar inte alla deras värderingar men ideologiskt står vi dem absolut närmast och det är mestadels i sakfrågor vi skiljer oss åt.

Snabba fakta om Camilla Mårtensen

Parti: Liberalerna
Yrke: Livsmedelskonsult
Född: Maj 1970
Gå till sydsvenskan.se