Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Carina Wutzler, Moderaterna Vellinge

För henne är det bästa med politiken att påverka lokalsamhället i dialog med invånarna. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Vellinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Skola och utbildning, utifrån flera perspektiv. Det är viktigt att vi ger barnen en bra utbildning för att ge dem en bra start i livet. Bra utbildning är grunden för att man ska kunna forma sitt eget liv och skaffa sig ett arbete. Samtidigt är bra utbildning en förutsättning för tillväxt, trygghet och utveckling i Vellinge och i Sverige. Utbildning är dessutom en nyckelfaktor för en lyckad integration för såväl barn som vuxna. Rent ekonomiskt är skolan en stor del av den kommunala budgeten och därför viktigt att vi har kontroll på kostnader och kvalitet för bra resursutnyttjande av skattemedel.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få möjligheten att påverka lokalsamhället i dialog med invånare och näringsliv. Att få se att ens politik gör skillnad och skapa ett ännu bättre Vellinge. När jag vaknar upp varje morgon ser jag framför mig att jag vill förbättra och utveckla kommunen för invånarna och för näringslivet.
3

Varför blev du moderat?

– Jag tror på individens möjlighet att själv forma och påverka sitt liv. Jag tror att alla människor kan det och vi ska skapa förutsättningar för att ta fram det hos individen utan att tillrättalägga och säga hur och vad den ska göra. Jag tror på ett samhälle där vi skapar förutsättningar för individer att lyckas och där människan själv får välja hur den ska vara och vad den ska göra. Inget överförmynderi.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag tror jag hade tillhört Kristdemokraterna. Deras värderingar ligger nära Moderaterna. Båda tror på människan och det finns en samsyn kring integrations- och migrationspolitiken. Det är en viktig fråga just nu och för mig.
5

Snabba fakta om Carina Wutzler

Parti: Moderaterna
Yrke: Kommunalråd
Född: September 1970
Gå till sydsvenskan.se