Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jan Persson, Vänsterpartiet Kävlinge

Valet 2018

Han vill satsa på skola och välfärd. Möt Vänsterpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är väldigt svårt att säga men det absolut viktigaste är att vi får skola och välfärd att fungera bra. Det andra vi behöver kolla på är att Kävlinge kommun har infört Lagen om valfrihet, LOV, vilket ger kommuninvånarna valfrihet att välja bland olika alternativ av välfärdstjänster. Detta har inte fungerat så bra och behöver kollas över.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa är att man faktiskt kan känna att man har en möjlighet att påverka och förändra. Sedan kanske inte allt fungerar, speciellt inte för ett litet parti som oss.
3

Varför blev du vänsterpartist?

– Jag har alltid varit vänster. Tidigare var jag med i några andra partier på vänsterkanten men sen blev det VPK som Vänsterpartiet hette när jag gick med.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då hade jag inte tillhört något parti. Det finns inget annat parti som står för det jag står för. Det betyder inte att jag står för precis allt som Vänsterpartiet står för men skulle jag inte vara vänsterpartist skulle jag vara partilös.

Snabba fakta om Jan Persson

Parti: Vänsterpartiet
Yrke: Pensionär
Född: November 1952
Gå till sydsvenskan.se