Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Lars-Anders Espert, Sverigedemokraterna Burlöv

Valet 2018

Han ser många problem med invandringen. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Burlöv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi måste bygga nya förskolor och F-6-skolor på grund av den kraftiga massinvandringen, som har varit de senaste åren. Alla skolor i Burlöv är så fulla att det inte går att få in fler elever. Det har till exempel kommit 200-300 ensamkommande barn till Burlöv som ska in i skolsystemet. Sverige har under de senaste tio åren tagit emot en miljon flyktingrelaterade personer. Det ställer till det väldigt mycket och hela samhället kommer i obalans. Det blir brist på bostäder, skolor, lärare, sjuksköterskor, läkare och poliser med mera. Detta har också inneburit att bostadsbristen är den största på 60 år i Burlöv. Det står 8000 personer i bostadskö men kommunen har bara 2500 lägenheter i sitt bestånd. Kötiden är upp till 5-6 år.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att vara politiskt aktiv är det bästa sättet att påverka politiken och framtiden i Burlöv till något bättre.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag har varit politisk aktiv sedan 80-talet och sett hur migrationspolitiken har påverkat samhällsutvecklingen negativt. Vi måste stoppa den massinvandring som fortfarande pågår. Det som sker nu är helt vansinnigt. Sverigedemokraterna är det enda parti som vågat prata om de här viktiga frågorna i mer än femton år.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det finns inget annat alternativ än Sverigedemokraterna idag. Socialdemokraterna och Moderaterna har svängt lite i invandringsfrågorna. Men det är val om några månader och de gör det bara för att röstfiska. Efter valet händer det säkert ingenting.

Snabba fakta om Lars-Anders Espert

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Väg- och vatteningenjör
Född: Januari 1942
Gå till sydsvenskan.se