Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Lars B Andersson, Sverigedemokraterna Kävlinge

Valet 2018

Han har visioner för skolväsendet. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Den viktigaste frågan i kommunen de kommande åren är att satsa på skola och utbildning. Enligt Sveriges kommuners skolranking rasade Kävlinge från plats 52 till plats 81 år 2017. Enligt lärarnas riksförbunds tabeller ligger vi lågt vad gäller både lärarlöner och lärarbehörighet och skolinspektionen har rapporterat problem kring studiero och trygghet. Därför blir skolan vår viktigaste fråga de kommande åren. Visionen för Kävlinge kommun är att vi ska upp på topp 20.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag ser vissa problem i Sveriges samhälle och dessa vill jag vara med och påverka. Som politiker får jag vara med och lägga fram förslag och lösningar och kan förhoppningsvis förbättra något som funkar mindre bra idag.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag har alltid varit politiskt intresserad. Jag bodde utomlands i fyra olika länder under 28 års tid och grottade ner mig i alla partier i alla länder jag kom till. När jag flyttade tillbaka till Sverige år 2009 upplevde jag ett helt annat politiskt landskap än det jag lämnade 28 år tidigare. Jag satte mig in i alla partier och undrade varför Sverigedemokraterna endast hade 2,9%. Det blev för mig helt uppenbart att det var ett parti som hade lösningen på Sveriges problem. Saker som vi i Sverigedemokraterna sa för fem år sedan som vi fick utstå hat för säger flera andra partier idag utan att någon tycker att det är konstigt.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är svårt att säga. Rent krasst tycker jag att vi ligger ganska nära Socialdemokraterna. Men skulle jag tillhöra ett annat parti måste jag nog säga Moderaterna eller Liberalerna. Vi är oeniga i mycket men det är den bakgrunden jag kommer ifrån.

Snabba fakta om Lars B Andersson

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Politisk tjänsteman
Född: December 1964
Gå till sydsvenskan.se