Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Richard Olsson, Sverigedemokraterna Staffanstorp

För honom är tryggheten viktigast. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Staffanstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är svårt att välja ut en enskild fråga i vår kommun då såväl skolan som äldreomsorgen rasat i jämförande kvalitetsmätningar under Alliansens styre. Men jag känner att tryggheten är den enskilt största politiska frågan för tillfället. Kommunen har fått en dramatiskt dalande trygghetskänsla senaste tiden, vilket uppmärksammats stort i medierna. De resurser som satts in senaste tiden är endast akuta nödlösningar. Sverigedemokraterna har en stabil och trovärdig politik som borgar för trygghet i längden.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag har innan valet 2014 aldrig varit involverad inom politik. Det bästa jag känner som läget är nu är att jag kan påverka vår kommun så alla invånare och anställda hela tiden för bättre service och bättre villkor. Anställda måste trivas och invånare måste känna att de får bästa service för varje betald skattekrona.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Sverige måste förändra sitt tänkande. Vi har en begränsad pengapåse och enligt mig kan våra pengar hjälpa betydligt fler flyktingar på ett betydligt värdigare sätt med hjälp i närområdena. Samtidigt blir det mer pengar över till övriga i vårt eget samhälle. Att hjälpa nödställda är ett stort uppdrag för världen och jag anser att de metoder som används i Sverige idag inte hjälper på bästa sätt.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Eftersom Moderaterna idag i stora delar närmat sig vår politik så är det i så fall det parti jag tillhört. Sverigedemokraterna är dock mer stabila i sin linje och trovärdighet. Vi har till skillnad från övriga riksdagspartier inte på något sätt varit delaktiga i beslut som orsakat de eskalerande samhällsproblemen.

Snabba fakta om Richard Olsson

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Teknisk chef
Född: April 1967
Facebooksida:
Gå till sydsvenskan.se