Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ronny Johnsson, Sverigedemokraterna Svedala

Valet 2018

För honom är migrationsfrågan viktigast. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är migrationsfrågan. Det är Sverigedemokraternas huvudfråga och det gäller även på kommunnivå. Sen lägger vi stor vikt vid att förbättra skola, äldreomsorgen och tryggheten i samhället.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är att man får vara med och påverka. Istället för att sitta i fikarummet och beklaga sig gör man något. Som politiker gör man i alla fall ett försök till att påverka.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag har egentligen varit sverigedemokrat ända sedan jag fick börja rösta. I första hand är det invandringsfrågan som gjorde att jag tippade över åt det hållet. Jag tycker att det går åt fel håll.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag tror faktiskt inte att jag hade känt mig hemma i något parti. När jag lyssnar på dem får jag känslan av att det inte skulle spela någon roll vilka jag röstade på, man röstar ändå på allihopa. De sitter i varandras knä känns det som.

Snabba fakta om Ronny Johnsson

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Processexpert
Född: Maj 1972
Gå till sydsvenskan.se