Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ronny Johnsson, Sverigedemokraterna Svedala

För honom är migrationsfrågan viktigast. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är migrationsfrågan. Det är Sverigedemokraternas huvudfråga och det gäller även på kommunnivå. Sen lägger vi stor vikt vid att förbättra skola, äldreomsorgen och tryggheten i samhället.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är att man får vara med och påverka. Istället för att sitta i fikarummet och beklaga sig gör man något. Som politiker gör man i alla fall ett försök till att påverka.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag har egentligen varit sverigedemokrat ända sedan jag fick börja rösta. I första hand är det invandringsfrågan som gjorde att jag tippade över åt det hållet. Jag tycker att det går åt fel håll.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag tror faktiskt inte att jag hade känt mig hemma i något parti. När jag lyssnar på dem får jag känslan av att det inte skulle spela någon roll vilka jag röstade på, man röstar ändå på allihopa. De sitter i varandras knä känns det som.

Snabba fakta om Ronny Johnsson

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Processexpert
Född: Maj 1972
Gå till sydsvenskan.se