Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Sandra Pilemalm, Liberalerna Lomma

Hon vill se mer lärartid i klassrummen. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Lomma i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– För Liberalerna är den viktigaste frågan i Lomma utbildning och skola. Vi vill se mer lärartid i klassrummet. Det ska ske genom att lärarnas administrativa uppgifter ska minskas. Vi vill införa fler lärarassistenter och mentorer utan lärarutbildning. Redan bra skolresultat ska bli bättre. Bunkeflomodellen ska införas där elever ägnar sig åt fysisk aktivitet varje dag, en beprövad och forskningsbaserad metod med höjda kunskapsresultat som följd.
Höjda resultat ska inte ske på bekostnad av försämrad arbetsmiljö, och vi arbetar redan hårt för att stärka förskolans och skolans budget så att det kan göra betydande skillnad i den dagliga verksamheten. Elevhälsan ska ges resurser att stötta och förebygga studiestress och psykisk ohälsa hos våra elever. Vi ska inte skapa en skolfabrik som spottar ur sig bra studieresultat till priset av dåligt studieklimat.
Utbildning och att lära sig det svenska språket är nyckeln till en god integration. För en framgångsrik integration krävs att vi sätter skolan först. Lyckas den svenska skolan så lyckas Sverige. Lyckas skolan så lyckas individer. Klassresan börjar i förskolan!
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är att man får vara med och påverka saker. En annan rolig sak är att man får träffa väldigt engagerade människor.
3

Varför blev du liberal?

– Jag gick med på grund av att min och partiets ideologi är densamma. Vi tror på människans förmåga att förändra och att man inte alltid behöver vara en grupp för att förändra saker och ting. Vi tror istället att en enda människa kan göra väldigt stor skillnad.
– Stark är man ju också tillsammans som t.ex EU. Det finns i grunden tre viktiga skäl för varför EU-samarbetet är viktigt. EU är viktigt för freden och friheten. I en värld av framväxande nationalism och populism där Trump slår an en mer inåtvänd och nationalistisk ton, så behövs också̊ EU som en liberal motkraft i världen. Var och en för sig är de flesta av EU:s 27 medlemmar ganska svaga på världsscenen. Tillsammans är vi världens starkaste ekonomi.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Om jag hade tillhört ett annat parti hade det varit Socialdemokraterna. Jag hade valt dom för att jag tror att man ibland måste ha ett starkt skyddsnät och jag är socialliberal så det ligger nära till hands.

Snabba fakta om Sandra Pilemalm

Parti: Liberalerna
Yrke: Förstelärare högstadieskola Svedala Kommun och driver även företaget Netattitude
Född: Februari 1980
Gå till sydsvenskan.se