Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Funny Fuckup-turnén blir av – trots protester, hot och avbokningar

Efter debatten om Mr Cools låt ”Knulla barn” avbokades det Malmöbaserade produktionsbolaget Under Produktions stand up-turné ”Funny Fuckup” – på alla orter utom en. Arrangörerna som bokat turnén fick motta kritik, och i ett fall till och med hot, för att låtens upphovsmän skulle uppträda. Men nu har Under Produktion hittat nya hemliga lokaler och turnén ska bli av.

Under Produktions vd Simon Svensson, Simon Gärdenfors och Anton Magnusson.Bild: Emma Larsson Fredrik Sandberg
”För oss är det mest en principiell fråga. Våra stand up-karriärer kommer att fortsätta i många år. Det hade inte varit hela världen med en inställd turné. Men det känns ändå skönt att det blir av för att inte låta de onda krafterna vinna”, skriver Under Produktions vd Simon Svensson i ett sms till Sydsvenskan.
Förra veckan kunde Dygnet Runt rapportera om avbokningarna av det Malmöbaserade produktionsbolaget Under Produktions stand up-turné ”Funny Fuckup”.
Läs också Efter debatten om Mr Cool – bara en lokal tar emot ”Funny fuckup”-turnén
Under Produktion arrangerar bland annat stand up-klubben Under Jord på Nöjesteatern i Malmö och skulle under sommaren ge sig ut på turné med ”Funny Fuckup”. På scen skulle ett flertal skånska komiker uppträda med stand up – däribland den omtalade låtens tre upphovsmän Anton Magnusson, Simon Gärdenfors och Armann Hreinsson.
När debatten om Mr Cool-låten blossade upp riktades det även skarp kritik mot de arrangörer som bokat ”Funny Fuckup”-turnén. Av åtta planerade turnéstopp avbokades alla utom ett, i Varberg.
Vissa arrangörer tog avstånd från låten och valde därför att avboka föreställningen. För andra blev den massiva kritiken för påfrestande. Humorklubben Droppa Micken i Falköping ställde in föreställningen efter hot om att ett sjuttiotal personer skulle storma evenemanget och fysiskt skada Anton Magnusson, personen bakom karaktären Mr Cool.
Läs också Mr Cool inte ett fall för JK
Förra veckan gick Under Produktion ut med ett uttalande på sin hemsida där de avslöjade att de skulle försöka hitta nya lokaler för turnén. Nu står det klart att nya föreställningar har bokats in på hemliga lokaler i Göteborg, Växjö, Hässleholm och Helsingborg.
”Arrangörerna har hört av sig till oss i de flesta fall. Några vill inte göra stor affär av det och slippa onödig uppmärksamhet. De håller vi hemliga i några dagar till”, säger Simon Svensson.
Inga av de nya lokalerna kommer att offentliggöras. Istället ska de släppas på alternativa sätt, bland annat genom komikernas poddar. Ytterligare några turnéstopp kommer att bokas in, enligt Simon Svensson.
”Ja, det blir antagligen några till mot slutet av sommaren. Anton och Simon kommer att vara med på vissa av ställena som planerat”, säger han.
Läs också De som hetsade mot Mr Cool bar upp honom till Spotifylistans översta plats

Här är de nya datumen och orterna för Funny Fuckup-turnén:

• Varberg 14/7
• Göteborg 19/7
• Växjö 20/7
• Hässleholm 25/7
• Helsingborg 26/7
Gå till toppen