Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storfavoriterna tänker inte bryta vinnartrenden – nu är de redo för Nations Cup

Det är strålande tider för svensk dressyr, och i Falsterbo brukar framgångarna inte vara ett undantag. Laget som ska fightas i helgens Nations Cup är storfavoriter – något de planerar att fortsätta med.

Det svenska laget med förbundskapten Bo Jenå, Jeanna Högberg, Patrik Kittel, Juliette Ramel och Antonia Ramel.Bild: MATHILDA AHLBERG
Nationsdressyren i Falsterbo har sedan 2015 vunnits av hemmanationen. Årets upplaga är den fjärde tävlingen i serien och Sverige leder ligan.
Förbundskapten Bo Jenå har rustat upp med fyra ryttare som ska försöka leva upp till favoritskapet. I truppen finns Juliette Ramel, Antonia Ramel, Jeanna Högberg och lagankaret Patrik Kittel.
– Det känns bra, vi tycker om att vara i ledning. Vi har gjort bra ifrån oss tidigare i år och tänker fortsätta med det. Det är inte bara att promenera in och vinna utan det måste presteras inne på banan. Det är lite mer konkurrens i år och alla vill vinna, så det är bara att göra sitt allra bästa, och det vet jag att de här ryttarna vill och kan, säger Bo Jenå.
Bo Jenå under en presskonferens inför lördagens Nations Cup i Falsterbo.Bild: MATHILDA AHLBERG
Förra året tog det svenska laget hem totalsegern i Nations Cup och sommaren bjöd även på ett EM-brons i Göteborg.
– Svensk dressyr är mycket välmående just nu. Tidigare har vi har aldrig vunnit de två första Nations Cup-tävlingarna i rad. Innan har vi inte varit i ledning förrän i slutet, som i fjor då vi vann, säger Bo Jenå.
En som var med under fjolårets framgångar är erfarne Patrik Kittel. Med sin Deja är han den svenska ryttare som är högst upp på världsrankingen, och en storfavorit här i Falsterbo. Och Deja är i toppform lagom till starten på lördagen.
– Deja mår bra och känns i fin form. Hon har varit bra under våren, vann SM på höga procent och innan det red vi världscupfinalen. Hon är en stabil dam, ”Queen D”, och det är alltid kul att vara tillbaka i Falsterbo, säger Patrik Kittel.
Patrik Kittel, ankare i det svenska dressyrlaget.Bild: MATHILDA AHLBERG
Grand Prix-klassen rids på lördagen och Grand Prix Special samt Grand Prix Kür avgörs på söndagen.
Efter Falsterbo Horse Show återstår två omgångar av Nations Cup; i Aachen och Hickstead.
Gå till toppen