Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Timberlake får kräftgången att se ut som framsteg

Vilse till skogs? Inte längre.Bild: Jordan Strauss

Justin Timberlake

SINGEL. Soulmate

Efter en lång och förbluffande friktionsfri karriär blev 2018 året då världen verkade ruttna på Justin Timberlake, iallafall lite grann. Först slängde han på sig en gammal filt och släppte det americana­flirtande ”Man of the woods”, ett album som många tidigare tillskyndare tyckte var antingen lite konstigt eller bara ganska löjligt. Sedan uppträdde han i pausen på Super Bowl tillsammans med ett Prince-­hologram, vilket bland annat fick en sur kritiker i Washington Post att hävda att Prince föreföll betydligt mer levande än Timberlake (aj).
Alldeles nya singeln ”Soulmate”, som släpptes utan föregående lansering, kan också tolkas som en antydan om att han redan traskat ut från skogen. Timberlake är mitt uppe i en tio månader lång världsturné – oftast slutsåld ska kanske tilläggas – och en ny låt kan vara komponenten som behövs för att vitalisera eller bara strukturera om scenshowen.
Varken den malande elektrofunken ”Filthy” eller Christ Stapleton-duetten ”Say something” från albumet har ju blivit tillnärmelsevis lika stora som Timberlakes tidigare singlar, men som artist är han å andra sidan både för ung och för ambitiös för att köra nostalgi­kavalkad.
”Soulmate” kan mycket väl bli den låten, med produktion av kanadensaren Nineteen 85 och i allt väsentligt en snygg kräftgång till Timberlakes danshit­persona med sin softa och Drake-­inspirerade mix av bounce och karibiska beats ovanpå en lagom vågad text om dans och parningsriter. En bagatell? Absolut, men det är just det som är poängen.
FLER TIPS
Ella Mai, Nicki Minaj, Quavo: Bood up (låt)
Future: Beastmode 2 (album)
Gå till toppen