Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Boriana Åberg, Moderaterna Kävlinge

Hon står för individens frihet. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Som för alla andra kommuner, trygghetsfrågan, att man ska kunna gå ut utan att oroa sig för att det händer någonting. Vi ska se till att kommunen upplevs som trygg. Dels vad det gäller fysisk trygghet och dels trygghet i förhållande till bra service i verksamheter som skola och äldreomsorg.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Mötet med olika människor. Man träffar så många spännande människor som verkligen berikar ens tillvaro. Alla har olika frågor och synvinklar både på politik och samhället i stort. Det är extremt stimulerande att möta en sådan mångfald och diversitet.
3

Varför blev du moderat?

– Jag kommer från ett före detta kommunistland, Bulgarien, där fanns bara ett parti. Det var ett väldigt kontrollerat samhälle. Individen fick ingen plats eftersom kollektivet var det enda som räknades. När jag kom hit sökte jag mig till det motsatta, och det blev moderaterna. Ett parti som står upp för individens frihet och det har jag nu gjort i 27 år.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då får det vara. Moderaternas position till höger om mitten är en bra position. Jag är väldigt nöjd med vår nya partiledares riktning där tryggheten står i centrum och att människor får behålla mer av sin lön.

Snabba fakta om Boriana Åberg

Parti: Moderaterna
Yrke: Riksdagsledamot
Född: November 1968
Gå till sydsvenskan.se