Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jörgen Persson, Vänsterpartiet Svedala

För honom är bostadsfrågan viktigast. Möt Vänsterpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktig i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Bostadsfrågan och framförallt fler hyresrätter. Svedala har för närvarande 11 000 personer i kö för bostad. Det är ett jättetryck på bostäder här. Det är framförallt svårt för ungdomar och pensionärer med dålig pension att få en bostad i Svedala. Men det är såklart positivt att folk vill bo i kommunen.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att aldrig ha några fritidsproblem under mandatperioderna. Det är därför det heter fritidspolitiker – du har ingen fritid. Men jag har suttit som facklig företrädare i 30 år så jag är van. Det är också roligt att få träffa massa personer som är engagerade.
3

Varför blev du vänsterpartist?

– Det är genetiskt betingat. Jag växte upp i en familj där alla var fackliga företrädare. Det pratades politik hos mormor och morfar, hos farmor och farfar och i föräldrahemmet. Det kommer från min uppväxtmiljö ute på landet i Göinge.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Antingen Syndikalisterna eller Kommunistiska partiet. Jag känner folk där också. Många vänsterbundna människor träffas i olika sammanhang av olika anledningar. Men jag trivs bra med folk som är vänsterpartister. Jag skulle aldrig tillhöra Socialdemokraterna, inte en chans.
5

Snabba fakta om Jörgen Persson

Parti: Vänsterpartiet
Yrke: Pensionerad facklig företrädare
Född: Mars 1949
Gå till sydsvenskan.se