Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Jag mötte en ängel på macken i Landskrona

Göran Helmertz fick hjälp av en okänd man med bensin till motorcykeln.Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Jag kör motorcykel och härförleden var det vackert väder så jag tog en tur. Vi har ju fantastiska små vägar i Skåne lämpade för just den verksamheten. Är själv bosatt lite ”söder om landsvägen” och körde norrut.
Vid lunchtid kom jag till Landskrona och tänkte att det blir perfekt att inta en lunch och tanka och så köra vidare. Passerade vid bensinstationen på ringvägen och bestämde att tanka först. Parkerade motorcykeln och förberedde för en tankning. Jävlar! Upptäckte att jag hade glömt plånboken hemma!
Berättade mitt dilemma för en man, som var i full färd med att tanka ett par bensindunkar som han skulle ha till sin båt. Då han var klar med ”sitt” sa han ”rulla över hojen här så kan du tanka tio liter”. Jag föreslog swish eller att på annat sätt sända pengar till honom. Då jag fått tio liter i tanken säger mannen i fråga ”jag har just nu bestämt att göra en god gärning idag och du får detta av mig”. Jag protesterade lite men han sa ”hej då” och for iväg snabbt.
Änglar, finns de?
Ja, absolut. Jag mötte en ängel på en bensinstation i Landskrona som var på väg till sin båt i Borstahusen.
Man blir ju så glad!

Göran Helmertz

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen