Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Snopet med Malmöstjärnan till HV71 – men skilsmässan huggen i sten

Bild: BILDBYRÅN
Poängbacken Nils Andersson och Malmö Redhawks skiljdes som vänner i våras. Inget konstigt med det.
Så kan det gå i alla hockeyförhållanden och andra relationer för den delen.
Nils Andersson var tydlig med att utomlands var prioritet ett.
Fredagen den 13 juli stod det klart att HV71 blir hans adress för de närmaste två åren.
Hoppsan, men, jo. Lite överraskande, förstås, fast Nils Andersson lägger ut texten ganska väl på HV71:s hemsida.
– Det känns oerhört roligt att representera HV71. Jag har haft fyra väldigt bra år i Malmö, men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning. Direkt när Johan Hult [sportchefen i HV71] presenterade sitt upplägg kändes det helrätt och väldigt spännande. En stor anledning var också att få återförenas med Markus Ljungh som är en av mina bästa vänner, säger Nils Andersson.
Men vad säger Patrik Sylvegård?
Jo, så här sms:ar Redhawks sportchef och vd:
– Nils deklarerade tidigt att han ville byta miljö och gå utomlands. Tydligen fanns det inget jobb till honom utomlands och då valde han HV. Vi har inte fått en fråga från Nils om han vill spela i Malmö, så det är bara att önska honom lycka till.
Om ni hade fått en förfrågan gällande Nils Andersson, hur hade ni reagerat då?
– Tack vare att Nils tidigt tackade för sig har han aldrig varit ett alternativ, skriver Patrik Sylvegård.
MINIANALYS: Min känsla är att Nils Andersson alltid varit väldigt noggrann med sina val och gått till klubbar där han kan ta nästa steg. Uppenbarligen har han inte fått tillräckligt lockande anbud från kontinenten. Och då dök HV71 upp på banan. Snopet förstås ur Malmö Redhawks perspektiv att han går till en konkurrent, men ingen större dramatik ändå. Skilsmässan kändes huggen i sten. Nils Andersson ville ha sin nya utmaning och ett miljöombyte. Han knackade inte på dörren igen till Redhawks. I vilket fall som helst hade han förmodligen inte rymts under klubbens snäva ekonomiska tak. Definitivt inte nu när Redhawks har full besättning.
Så gott folk, då fäller jag ned locket och tar fyra veckors semester.
Gå till toppen