Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Svenska dressyrlaget i ledning i halvtid

Det svenska dressyrlaget höll för favorittrycket. Laget är i ledning efter lördagens Grand Prix och har ett drömutgångsläge inför söndagens avgörande i Nations Cup.

Patrik Kittel på Deja tävlar i CDIO5* Grand Prix under dag 8 av Falsterbo Horse Show den 14 juli 2018 i Falsterbo.Bild: LUDVIG THUNMAN
Sverige leder ligan totalt och var favorittippade inför helgens nationsdressyr. Och under lördagens Grand Prix kunde inga av de andra fyra länderna slå hemmanationen.
– Jag var inte lika säker i år på att det skulle gå vägen, om man tittar på startfältet, så jag är glad att alla kunde gå in och prestera så bra, sa förbundskapten Bo Jenå.
Den individuella Grand Prix-vinsten kammade lagankaret Patrik Kittel hem. Det blev ett slutresultat på 75,543 procent.
I sista rundan låg Tyskland och Sverige högst upp på resultatlistan när Patrik Kittel och hans Deja gick ut som sista ekipage och säkrade segern.
Patrik Kittel är tränare till sina två lagkamrater, Antonia och Juliette Ramel som kom sexa respektive trea. Lagets fjärde ryttare, Jeanna Högberg slutade på en tiondeplats.
Under söndagen väntas Grand Prix Special som rids av Jeanna Högberg och Juliette Ramel, och det är Antonia Ramel och Patrik Kittel som ska ta sig an küren.
Ställningen efter lördagens tävling:
1. Sverige
2. Tyskland
3. Nederländerna
4. Ryssland
5. Danmark
Gå till toppen