Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

TFF-tränaren: "Absolut inte nöjd"

Trelleborg hamnade i underläge två gånger i bottenmötet. Då språngnickade mittbacken Lasse Nielsen in kvitteringen på tilläggstid.
– Jag är absolut inte nöjd, sa Trelleborgstränaren Patrick Winqvist.

Mittbacken Lasse Nielsen nickade in det avgörande 2-2-målet på tilläggsstid.
Matchen var rakt igenom Dalkurds. De radade upp målchanser och kom närmare och närmare ett ledningsmål under lördagens bottenmöte i allsvenskan. Innan det första ledningsmålet fick de till och med en straff. Men den gången räddade TFF-målvakten Marko Johansson.
Men till slut var även han chanslös och efter en halvtimme kom Dalkurds första mål på en felträff från målskytten. Det som skulle ha varit ett inlägg blev i stället ett skott rakt upp i nättaket, vilket ställde alla på planen - då även Johansson.
Det var bistra miner på Trelleborgsspelarna när de lämnade planen för halvtidsvila.
I den andra halvleken hann TFF sedan kvittera via Deniz Hümmet, tappa till underläge igen och kvittera på nytt. Det sista målet kom när Lasse Nielsen språngnickade in bollen i den 91 matchminuten.
– Vi får till ett sent kvitteringsmål vilket är starkt och släpper in mål på två onödiga situationer, säger TFF-tränaren.
Sett till hela matchen var Dalkurd det spelförande laget och Trelleborg kunde inte göra annat än att backa hem och försöka kontra.
– Om de var bättre än oss är egentligen en definitionsfråga. Vi försvarade oss bättre än dem, sa Winqvist efter matchen.
– Visst de var skickligare med boll än vad vi var, men det visste vi också att de skulle vara på förhand. Vi har mött Dalkurd flera gånger och kommit närmare poäng för varje gång. Nu tog vi poäng borta, vilket ändå måste ses som något bra.
På förhand måste ni ha velat ha tre poäng, med tanke på att ni mötte ett annat bottenlag. Är du ändå nöjd med en poäng, med tanke på matchbilden?
– Nej, jag är absolut inte nöjd, men vi får acceptera resultatet. Det var viktigt att vi inte förlorade, speciellt med tanke på att vi låg under två gånger och mötte en konkurrent.
Med tanke på dagens resultat har TFF ännu inte förlorat mot någon av de andra bottenlagen.
– Någonstans får vi tänka att vi är obesegrade i den ligan, vilket är viktigt. I dag spelade vi dessutom med en ny backlinje [Brannefalk, Nielsen, Blomqvist och Tideman] som klarade sig riktigt bra.
– Nästan helg möter vi Östersund och då kommer det bli en helt annan match. De är i bra form och kommer bli en tuff nöt att knäcka.
Gå till toppen