Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jimmy Ringström, Sverigedemokraterna Lomma

För honom är äldreomsorgen viktigast. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Lomma i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi har tre kärnfrågor som vi driver just nu och det är skola, äldreomsorg och trygghet. Av dessa tre är äldreomsorgen den absolut viktigaste frågan. Det kom en rapport från Socialstyrelsen där Lomma kommun hamnade på 284:e plats av 287. Förklaringen är att Moderaterna har sålt ut äldrevården till privata aktörer som inte lever upp till kommunens kvalitetskrav och sedan har kommunen inte gått vidare med viten i tid. Vi har inget emot privata aktörer, men kommunen måste följa upp och se till att verksamheterna håller önskad kvalitet.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag är helt ny i politiken och har inte så mycket erfarenhet av hur det är att vara politiker. Jag blev aktiv för tre år sedan men har inte suttit i kommunfullmäktige – det är först i år jag ställer upp i kommun- och regionvalet. Sverigedemokraterna har haft tre personer i fullmäktige tidigare, men nu har vi nio helt nya kandidater som kommer in som en frisk fläkt i Lomma.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag var inte intresserad av politik i min ungdom. Det är först på senare år, efter att jag fått barn, som jag blivit intresserad av politik och samhällsfrågor. Innan Sverigedemokraterna fanns taktikröstade jag på olika partier. Jag röstade till exempel på Moderaterna i kommunalvalet, så länge de gjorde att bra jobb, men i region- och riksdagsvalet röstade jag på Socialdemokraterna. Efter att Sverigedemokraterna kom fram som ett ordentligt parti har jag genomgående röstat på Sverigedemokraterna.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag skulle inte kunna tillhöra något annat parti än Sverigedemokraterna, men när jag gjorde en valkompass i samband med förra valet blev fördelningen faktiskt 50% Sverigedemokraterna och 50% Vänsterpartiet. Att det blev så beror nog på att båda partierna är kritiska till EU-samarbetet och vill förstatliga skolan.

Snabba fakta om Jimmy Ringström

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Elektriker
Född: November 1981
Gå till sydsvenskan.se